Ideeën printen met een Ultimaker

Wie werkt met een 3D printer van Ultimaker weet het al. Wie er nieuw in is zal zich erover verbazen. Met de printers is zeer veel mogelijk. Dat maakt dat ze ook op heel veel manieren toe te passen zijn. Eigenlijk komt het erop neer dat ideeën te printen zijn door de printers van deze fabrikant te gebruiken.

Dit komt onder andere doordat de printers van deze fabrikant net iets extra’s te bieden hebben ten opzichte van veel modellen van andere fabrikanten. Dat maakt het juist ook zo leuk om te kijken naar de mogelijkheden die er liggen.

De verschillende soorten filament gebruiken

Het uitwerken van ideeën met een 3D printer hangt van meerdere zaken af. Een belangrijke factor is het materiaal waarmee je print. Dit staat ook wel bekend als het filament. Het zal vrijwel altijd om vormen van plastic zoals PLA of ABS gaan. In het geval van de printers van Ultimaker is dit geen enkel probleem.

Er is goed te werken met de verschillende soorten bouwmaterialen. Dat maakt het mogelijk om stevige, maar flexibele ontwerpen te maken. Alle ideeën die je hebt zijn daardoor eigenlijk gewoon goed uit te voeren. Dit is een essentieel punt hierbij.

Verder gaan dan gedacht

Als het gaat om filament dat gebruikt wordt bij het werken met een Ultimaker 3D printer, dan gaat het vaak om ABS en PLA. Natuurlijk is dit ook goed te begrijpen. Bedenk echter wel dat er nog veel meer mogelijk is.

Er zijn nog allerlei andere soorten filament, zoals PC of de versterkte vorm van PLA. In alle gevallen zijn deze te gebruiken om mee te printen als de printers van deze fabrikant gebruikt worden.

Dat maakt het heel aantrekkelijk. Het geeft namelijk de mogelijkheid om nog veel meer te ontwerpen en uit te voeren dan gedacht.

Gemakkelijk verder uit te breiden

Dat de mogelijkheden steeds groter worden, maakt ook dat je misschien steeds meer wilt doe met de printer van Ultimaker. Daarom is het door de fabrikant mogelijk gemaakt om gemakkelijk aanpassingen en uitbreidingen te doen. Door de juiste add-ons op de printer te monteren is het mogelijk om er het maximale uit te halen.

Op die manier kan de printer precies zo gemaakt worden als je voor ogen hebt voor jouw doelen. Dat is minstens zo belangrijk als de mogelijkheid om met veel verschillende materialen te kunnen werken. Dit is dus een andere goede reden om met deze printer te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + twaalf =