Fidget Spinners: Dé trend van 2017

 

Heb jij ze al gezien? Op kantoor, op school of misschien heb je er wel al eentje in huis. De nieuwe fidget spinners zijn de absolute rage van 2017. Maar wat zijn fidget spinners eigenlijk, wat kun je ermee en waar zijn ze goed voor?

Wat is een fidget spinner?

Goede vraag. Een futuristische naam en het klinkt als een innovatief speeltje. En dat is het ook. Een fidget spinner is eigenlijk een soort van tol die je met twee vingers bestuurt. Je spint het middenstuk en kan zo lange sessies houden. Bijkomend voordeel van de fidget spinners is dat ze goed zouden werken om je concentratie te verhogen.

Vergroot de capaciteit van je brein spelenderwijs

De fidget spinners hebben namelijk een stimulerend effect op je hersenen. Ze helpen je beter te concentreren en vergroten je vermogen om informatie tot je te nemen.

Daarnaast hebben de handige speeltjes nog een voordeel. Ze zijn namelijk speciaal gemaakt voor drukke kinderen en kinderen die last hebben van autisme. Deze kinderen hebben sterke neigingen om fysieke handelingen te willen verrichten, en met de fidget spinner worden deze handelingen gekanaliseerd.

Een zeer toffe gadget dus die niet alleen bijzonder leuk is om mee te spelen maar ook nog eens een positief bijeffect heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =